Restablerta la circulació normal al tram Vilassar – Mataró de la línia R1

• Aquest matí s’ha restablert parcialment el servei de trens de Media Distancia al trajecte Barcelona – Girona – Figueres
• El servei de Media Distancia es reforça amb un servei d’autobusos Figueres – Girona
• Per logística ferroviària els primers trens procedents de Figueres i Girona no circularan en doble composició com és habitual.

Barcelona, 10 de març de 2010 (08.00hores).-  A les 07.15 hores, s’ha restablert la circulació per les dues vies al tram Vilassar – Mataró, pel que es recupera el servei normal a la línia R1 (Molins/ L’Hospitalet – Maçanet per Mataró). De forma preventiva es mantindrà el dispositiu d’autobusos. Pel que fa a la resta de línies segueixen prestant el servei amb normalitat

A l’inici del servei d’avui dimecres, s’ha restablert parcialment el servei dels trens de Media Distancia al trajecte Barcelona – Girona – Figueres, encara que es presta un servei d’autobusos Girona – Figueres per als trens de Media Distancia. Circulen els regionals amb aturades a estacions compreses en aquest tram. Resta interromput el servei de trens entre Figueres i Portbou, i Renfe està treballant per establir un servei alternatiu per carretera si les condicions climatològiques a la zona ho permeten.

Durant primera hora del matí els trens procedents de Girona amb direcció Barcelona no circularan en doble composició com és habitual, pel que no es pot ofertar les places habituals en aquests serveis. Durant el dia, s’anirà recuperant el servei amb la oferta habitual.

A més de la recuperació del subministrament elèctric, Adif ha realitzat un intens esforç tècnic i humà per a restablir la circulació en aquest trajecte, amb la retirada dels arbres caiguts i la reparació d’altres danys causats pel temporal. Per a això,  han treballat només en aquesta línia uns 50 tècnics i operaris dels 150 efectius desplegats a diversos punts de la xarxa, així com tota la maquinària de via, electrificació, senyalització i instal.lacions de seguretat disponible. Adif mantindrà aquest dispositiu per seguir treballant en el restabliment del servei en les condicions habituals i garantir la seguretat de la infraestructura i la circulació.

D’altra banda, la falta d’alimentació elèctrica, provoca que els serveis de Llarga Distància que enllacen Barcelona amb França no prestin servei.

Renfe està informant els viatgers de la situació del trànsit ferroviari a través de personal d’informació i atenció al client, així com amb megafonia de trens i estacions, Transmet, servei SMS, i secció Última Hora de la web de Renfe