La Rambla de Catalunya quedarà tallada al trànsit entre Còrsega i Provença durant sis mesos a causa de les obres de millora de l’intercanviador de Diagonal

A partir de demà dimarts, 17 d’abril i durant sis mesos, la Rambla de Catalunya tindrà restriccions de trànsit entre Còrsega i Provença a causa de les obres de millora de l’intercanviador de Diagonal de metro (L3 i L5) i FGC (estació de Provença). L’obra, que suposa l’ampliació d’un vestíbul i l’adaptació dels passadissos de connexió entre les línies de metro i d’aquestes amb FGC, té una inversió de 25,6 MEUR i es preveu que finalitzi l’estiu del 2008. Mentre durin les obres es mantindrà el servei de metro.


Les afectacions previstes són les següents:
 

A partir del 17 d’abril

Es tallarà el trànsit de la Rambla de Catalunya en sentit descendent en el tram entre el carrer de Còrsega i el carrer de Provença. Només podran accedir de forma descendent els usuaris del pàrquing d’aquest tram de carrer. Els vianants podran circular per aquesta vorera. 

A partir del 24 d’abril
 

Es tallarà el trànsit de la Rambla de Catalunya en sentit ascendent entre el carrer de Rosselló i l’Avinguda Diagonal. L’accés a l’aparcament de la Diputació, situat al carrer Còrsega-Rambla de Catalunya, es farà per Diagonal (lateral mar) i la calçada costat Besós de Rambla de Catalunya. D’altra banda, també l’accés als pàrquings privats del carrer Rosselló entre Balmes i Rambla Catalunya es realitzarà baixant des de Diagonal per la calçada costat Besós de Rambla Catalunya fins a Rosselló.

Els conductors que vulguin accedir a la zona hauran d’utilitzar itineraris alternatius pel carrer de Balmes o pel Passeig de Gràcia.

Referent al pas de vianants, el passeig central de la Rambla de Catalunya estarà ocupat per les obres en l’entorn de la cruïlla amb Rosselló; així per creuar la Rambla de Catalunya s’habilitarà un pas dins l’àmbit de l’obra al cantó mar d’aquesta cruïlla. Pel que fa a les voreres, la del costat Besòs de Rambla de Catalunya no quedarà afectada, mentre al costat Llobregat per sobre de Rosselló es garantirà un pas mínim d’1,4 metres. D’altra banda, s’habilitarà l’accés als comerços i habitatges existents.

Es preveu que aquestes afectacions tindran lloc fins el proper mes de setembre.

Afectacions al carrer de Balmes

D’altra banda, el carrer de Balmes manté encara les afectacions causades per les obres d’ampliació del vestíbul d’FGC a Provença. Així, continuen els tres carrils del costat Llobregat del carrer Balmes oberts al trànsit i els dos carrils del costat Besòs, anul·lats. Pel que fa al carrer Rosselló, continua tallat entre Aribau i Rambla de Catalunya a causa d’aquesta obra.

Un intercanviador amb 75.000 usuaris diaris

Actualment, la connexió entre les estacions de Diagonal de les línies 3 i 5 de Metro i l’estació de Provença d’FGC registra uns 75.000 viatgers diaris de dilluns a divendres. Davant d’aquest gran volum d’usuaris i de la necessitat d’adaptar i millorar les connexions, el DPTOP ha impulsat l’ampliació del vestíbul de l’estació de Provença, que actualment està en marxa, i les obres d’ampliació del vestíbul de l’L5 i de millora i adaptació a persones amb mobilitat reduïda (PMR) de les connexions entre línies de metro i d’aquestes amb FGC. Com a novetat, cal remarcar que, per primera vegada, s’instal·laran tapissos rodants en els passadissos de connexió entre línies per facilitar el desplaçament dels usuaris. Mentre durin les obres, es mantindrà el servei de metro.